Салат з капусти, болгарського перцю і моркви на зиму в банках

салат з капусти моркви і болгарського перцю на зиму

До нарізаної капусти, моркви, цибулі і болгарського перцю додається цукор, сіль, рослинна олія і оцет. Все розкладається по чистим банкам, стерилізується і відправляється на зберігання. Виходить дуже смачний і вітамінний салат.

Інгредієнти
Порції: +20
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Для початку займемося капустою. Знімаємо з неї верхні листки і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі обсушуємо її за допомогою паперового або бавовняного рушника. Тепер дрібно шаткуємо її ножем або використовуємо кухонний комбайн. Не забуваємо вирізати качан. Перекладаємо нарізану капусту в глибоку миску.
  • Моркву чистимо, промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці. Відправляємо її в миску до капусти.
  • Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо його в ємність до решти овочів.
  • Болгарський перець також промиваємо під проточною водою. Далі видаляємо у нього плодоніжки і насіння. Нарізаємо його соломкою або кубиком і відправляємо в миску з капустою, морквою і цибулею.
  • Тепер додаємо в салат цукровий пісок, сіль, рослинну олію і столовий оцет. Все ретельно перемішуємо, поки овочі не дадуть свій сік.
  • Банки, в яких буде зберігатися салат, добре вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, прикриваємо кришкою і встановлюємо банки в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо. Далі закупорюють банки кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Зберігаємо в темному сухому місці при кімнатній температурі. Відкриваємо взимку і подаємо ароматний овочевий салат до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь