У дуже врожайні на гриби роки можна закатати не тільки найпопулярніші мариновані гриби в маслі, але і зробити більш цікаві закачування. Наприклад, ікру з грибів. Це універсальна закуска, яка підійде для різних видів м’яса і картопляних страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гриби 1.2 кг.
- Морква 300 гр.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Часник 3-4 зубці
- Сіль 1 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Рослинна олія 100-200 мл.
Кроки
- Гриби помийте, очистіть від сміття і відваріть в підсоленій воді.
- Моркву прокрутіть через м’ясорубку або натріть на дрібній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте її до прозорості на рослинній олії. Потім додайте на сковорідку моркву, продовжуйте смажити ще пару хвилин.
- Варені гриби прокрутіть через м’ясорубку.
- Додайте до цибулі і моркви грибну масу, сіль і чорний перець, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні приблизно годину.
- За 15 хвилин до готовності додайте подрібнені часник і оцет, перемішайте, тушкуйте одну хвилину і знімайте ємність з вогню. Ікру розкладіть по стерилізованим банкам, закатати стерилізованими кришками і відправте на зберігання в льох.
Приємного апетиту!