Смачна і цікава заготовка на зиму – грибна ікра. А щоб вона вийшла ще більш соковитою і яскравою, приготуйте її з помідорами. Беріть за замітку просту кулінарну ідею для довгого зберігання.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 2 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Кроки
- Перебираємо і промиваємо гриби. Відварюємо їх 30 хвилин в киплячій воді. Відразу ж додаємо трохи солі.
- Подрібнюємо цибулю і часником. Морква пропускаємо через тертку. Після, всі ці інгредієнти млоїмо в сковороді близько 3-5 хвилин.
- Сюди ж відправляємо подрібнений або перемелений помідор. Тушкуємо ще 5 хвилин.
- Готові гриби відкидаємо на друшляк, охолоджуємо їх і прокручуємо через м’ясорубку.
- З’єднуємо грибну масу з овочевою і викладаємо в каструлю. Доповнюємо заготовку олією, сіллю і спеціями. Млоїмо на слабкому вогні ще 30-40 хвилин і в кінці доповнюємо оцтом.
- Готову ікру з грибами і овочами розливаємо по стерилізованим банкам, охолоджуємо і ставимо на зберігання.