Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишаються на 3-4 дні при кімнатній температурі, після чого прибираються в холодне місце.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1 кг.
- Кріп 10 гр.
- Часник 3 зуб.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Перець духмяний горошком 5 шт.
- Лист лавровий 2 шт.
- Хрін листя 1 шт.
- Смородина чорна листя 3 шт.
- Сіль 1-2 ст. л.
- Вода 1 л.
Кроки
- Для початку готуємо розсіл для помідорів. Для цього наливаємо в підходящу каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі додаємо туди сіль, лавровий лист і чорний з запашним перцем горошком. Варимо все ще пару хвилин, знімаємо з вогню і відправляємо остигати в холодне місце.
- Пластикові відра, в яких будуть кваситися помідори, ретельно вимиваємо під гарячою водою і обсушуємо їх за допомогою рушники. Також промиваємо помідори разом із зеленню.
- На дно відра кладемо лист хрону, листя смородини, кріп, а також очищений і нарізаний часник.
- Далі проколюємо помідори біля основи плодоніжки, щоб вони просолилися рівномірніше. Тепер закладаємо їх у відро і в вільні місця кладемо часник із зеленню. Заливаємо томати остиглим розсолом.
- Тепер закриваємо відра кришками і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 дні, поки розсіл не помутніє. На перші два дні можна встановити гніт зверху. Через необхідний час відправляємо помідори в холодне місце. Вони будуть готові через півтора тижні.
Подаємо смачні томати до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!