Баклажани добре поєднуються з томатами: блюдо виходить по-літньому свіжим і ароматним. Насиченість смаку можна регулювати кількістю часнику в майонезно-сирному соусі: якщо хочеться гостріше, слід збільшити обсяг використовуваного часнику.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 500 гр.
- Помідор 300 гр.
- Часник 2 зуб.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Рослинна олія 70 мл.
- Сіль за смаком
- Сир твердий 100 гр.
Кроки
- Вимиті баклажани нарізати тонкими поздовжніми смужками. Товщина кожної скибочки не повинна перевищувати 5 мм, інакше їх буде складно скрутити в рулет.
- У глибокий посуд викладаються шматочки баклажанів і пересипаються сіллю. Слайси овочів потрібно залишити на півгодини, щоб прибрати гіркоту. Після закінчення часу скибочки промочують паперовим рушником.
- Підготовлені баклажани обсмажують в олії до появи апетитною рум’яної скоринки і викладають на паперову серветку для позбавлення від зайвого жиру.
- Майонез змішують з подрібненим часником і тертим сиром.
- Томати нарізають тонкими скибочками.
- Кожен слайс баклажана намазують майонезно-сирним соусом, викладають скибочку помідора і згортають в рулет. Подають блюдо охолодженим.