Небанальна закуска з кабачків готується дуже швидко і просто, доведеться почекати тільки пару годин, поки овоч промаринується медом, сіллю і різними травами. Таке блюдо прекрасно поєднується з будь-якими гарнірами і м’ясом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Олія оливкова 100 мл.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Мед квітковий 2 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Кріп 4-5 гілочок
- Базилік свіжий 2-3 гілочки
- Часник 2-3 зубці
Кроки
- Готуємо всі необхідні продукти: овочі і трави ретельно промиваємо і даємо час обсохнути.
- Чисті кабачки нарізаємо тонкими слайсами за допомогою овочечистки, засипаємо сіллю і залишаємо в сторонці на півгодини.
- Кріп і базилік максимально дрібно ріжемо.
- У невеликій піалі з’єднуємо пропущений через прес часник, оливкову олію, оцет і, розтоплений в мікрохвильовій печі, мед.
- До медової суміші додаємо подрібнену зелень і гарненько перемішуємо.
- Просолені кабачкові слайси акуратно віджимаємо від надлишків соку і відправляємо в ароматну заправку – розмішуємо. Закуску прибираємо в прохолодне місце на 5-8 годин (рекомендується кілька разів перемішати в процесі маринування).
Пікантна солодкувата закуска готова. Приємного апетиту!