Ікру з кабачків можна заготовити на зиму без оцту. Ніжне частування передбачає додавання майонезу і томатної пасти. Подавайте до столу з чорним хлібом, крупами або м’ясними стравами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Майонез столовий молочний 1 ст.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Рослинна олія 100 мл.
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти.
- Кабачки промиваємо під водою і очищаємо від шкірки.
- Ділимо плоди на дві частини і очищаємо від насіння.
- Продукт що залишився ріжемо на невеликі шматочки.
- На часточки поділяємо ріпчасту цибулю.
- Так обробляємо всі овочі.
- Далі їх пропускаємо через м’ясорубку.
- Млоїмо продукти близько 10 хвилин, після чого подрібнюємо в блендері.
- Знову ставимо заготовку на плиту. Готуємо на тихому вогні 45 хвилин.
- Через деякий час додаємо цукор.
- Відправляємо потрібну кількість солі.
- Вливаємо майонез.
- Також викладаємо і томатну пасту.
- Занурюємо сюди рослинну олію.
- Акуратно перемішуємо продукти.
- Посипаємо масу чорним меленим перцем.
- Готуємо ще 1 годину.
- В цей час промиваємо і стерилізуємо банки.
- Також чинимо і з кришками.
- Розливаємо гаряче частування по тарі, закриваємо кришками, охолоджуємо і ставимо на зберігання.
Ніжна кабачкова ікра готова!