Домашня кабачкова ікра, як магазинна з оцтом

Домашня кабачкова ікра, як магазинна з оцтом

Свіжі кабачки зберігаються дуже недовго, а так хочеться відчувати їх смак і пізньої осені, і взимку…. Тому, пропоную приготувати вам найніжнішу овочеву ікру, яка дуже нагадує ту, що продається в магазині.

Інгредієнти
Порції: +9
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Морквину гарненько промиваємо під струменем води, очищаємо від шкірки. Нарізаємо кільцями середньої товщини і обсмажуємо на соняшниковій олії до м’якості.
  • Слідом за морквою «звільняємо» від лушпиння один кілограм ріпчастої цибулі, подрібнюємо і пасеруємо на олії до готовності.
  • Соковиті томати довільно ріжемо, смажимо на середньому вогні близько 7-9 хвилин.
  • З кабачків знімаємо щільну жорстку шкірку, виймаємо насіннєву частину і на рослинній олії обсмажуємо до напівготовності.
  • Після того, як всі овочі пройшли термічну обробку – з’єднуємо їх і перебиваємо в блендері до однорідної консистенції.
  • Пюре, що вийшло перекладаємо в вогнетривкий посуд (каструлю або таз) відповідного розміру, додаємо сіль, цукровий пісок, томатну пасту і оцет – перемішуємо і готуємо на повільному вогні приблизно півтори години, періодично помішуючи.
  • Гарячу закуску розливаємо по заздалегідь простерилізованим баночкам і закочуємо. Перевертаємо тару, накриваємо ковдрою і в такому вигляді залишаємо на добу до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь