Кабачкова ікра через м’ясорубку, як в магазині

Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування компонентів через м’ясорубку – готова ікра має дуже приємну і ніжну текстуру.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Всі овочі за винятком часнику ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і довільно нарізаємо невеликими шматочками, зручними для того, щоб прокрутити їх через м’ясорубку.
  • Пропускаємо овочеві шматочки через гострі ножі м’ясорубки.
  • Отриману масу перекладаємо в каструлю, вливаємо рослинну олію, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько півтори години, намагаючись помішувати кожні 10 хвилин.
  • Через 1 годину і 30 хвилин додаємо подрібнений часник, сіль, цукровий пісок, майонез, томатну пасту і оцет. Все гарненько перемішуємо і продовжуємо готувати ще протягом півгодини.
  • Після, розкладаємо ікру по стерильним баночках і закупорюємо кришками. Перевертаємо дном вгору, прикриваємо рушником і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Готову закуску зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь