Дуже смачна кабачкова ікра з цибулею і морквою

кабачкова ікра з цибулею і морквою

Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають вже дуже багато місця, тому Вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматної закуски – кабачкової ікри з додаванням ріпчастої цибулі і моркви.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Готуємо необхідні інгредієнти: овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і зважуємо для того, щоб зберегти правильні пропорції.
  • Морквину натираємо на крупній тертці, а цибулю і кабачок ріжемо на невеликі кубики або соломку.
  • У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю.
  • Коли подрібнена цибуля стане напівпрозорою – викладаємо, а моркву смажимо до м’якості. Як тільки морквина приготується – замінюємо її кабачками.
  • Обсмажені кабачкові кубики обов’язково відкидаємо на сито або друшляк для того, щоб стекла вся зайва рідина.
  • Пасеровані овочі перекладаємо в каструлю відповідного розміру і перебиваємо все занурювальним або стаціонарним блендером до однорідності.
  • У пюрірованную масу додаємо пасту з томатів, сіль, цукор, чорний перець і часник, пропущений через прес або давилку.
  • Всі інгредієнти перемішуємо і пробуємо на сіль.
  • У гарячому вигляді розливаємо ікру по заздалегідь простерилізованим банкам, прикриваємо (саме прикриваємо, щільно закупорювати кришки не можна) кришками і стерилізуємо на водяній бані не менше 40-60 хвилин.
  • Через годину акуратно дістаємо банки і відразу ж їх закупорюють.
  • Даємо баночках час охолонути до кімнатної температури і потім прибираємо в прохолодне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені на зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь