Простий і смачний спосіб заготовити солянку на зиму – з овочів. Домашня холодна закуска вийде ніжною, соковитою і неймовірно ароматною. Доповнюйте нею гарніри, м’ясні та рибні страви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1.5 кг.
- Помідор 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 200 мл.
- Рослинна олія 200 мл.
Кроки
- Дрібно шаткуємо заздалегідь промиту і очищену від верхніх шарів капусту.
- Подрібнюємо цибулю з морквою будь-яким, відповідним для вас способом.
- З помідорів видаляємо плодоніжки. Самі плоди нарізаємо кубиками невеликого розміру.
- Всі інгредієнти кип’ятимо в каструлі з рослинною олією. Після кипіння додаємо сіль з цукром і млоїмо 30 хвилин. В кінці процесу вливаємо столовий оцет.
- Гарячу масу можна розливати по стерилізованим банкам, закривати кришками і ставити на зберігання. Готово!