Дуже простий і швидкий рецепт гарбуза, який точно оцінять Ваші близькі люди – запечені гарбузові шматочки з добавками з меду, кориці і волоських горіхів. Корисний десерт без шкоди для фігури – легко!
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 1 кг.
- Мед квітковий ½ ст.
- Кориця 2 ст. л.
- Волоський горіх 100 гр.
Кроки
- Помаранчевий овоч ретельно промиваємо, обсушуємо і розрізаємо на дві частини – вирізаємо серцевину з насінням.
- Очищаємо м’якоть від шкірки і нарізаємо часточками приблизно по 1-1,5 сантиметра товщиною.
- Кожну часточку ріжемо ще на 3-4 частини.
- Включаємо духову шафу і прогріваємо до 170 градусів.
- Кубики перекладаємо в глибоку ємність, посипаємо меленою корицею і гарненько перемішуємо. Деко встеляємо листом пергаментного паперу для запікання і викладаємо гарбуз.
- Запікаємо 15-20 хвилин до м’якості. Рекомендується розкладати шматочки таким чином, щоб між ними була відстань: робиться це для утворення скоринки і зверху, і з боків.
- Ядра волоських горіхів обсмажуємо кілька хвилин на сухій сковороді.
- Збираємо наш десерт. Перекладаємо шматочки гарбуза в порційні піали, посипаємо горішками, а зверху поливаємо тонкою цівкою рідкого меду.
Приємного апетиту!
Очень люблю такие блюда – вкусные и полезные!