Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі головки (так заготовки краще зберігаються), банки і трохи спецій – все дуже просто, а головне – смачно!
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 1.3 кг.
- Сіль 2 ст. л. (на 1 л. води)
- Цукор-пісок 1 ст. л. (на 1 л. води)
- Оцет яблучний 6% 100 мл.
- Перець чилі 1 шт.
- Листя хрону 1 шт.
- Листя чорної смородини 2 шт.
- Листя вишні 2 шт.
- Кріп парасольки 3 шт.
- Перець запашний 5 шт.
- Коріандр ¼ ч. л.
- Гвоздика 5 шт.
Кроки
- Підготуємо часник. Зачищаємо від надлишків лушпиння головки, потім їх ретельно промиваємо і обсушуємо.
- Приступимо до розсолу. Для його приготування в каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі (з розрахунком 2 столові ложки на 1 літр води) і цукровим піском (з розрахунком 1 столова ложка на 1 літр води).
- Наступним кроком додаємо ароматні спеції: гвоздику, коріандр і кілька горошків чорного запашного перцю. Розсіл кип’ятимо близько 5-10 хвилин.
- Поки заливка кипит ь- укладаємо інгредієнти в чисті стерильні баночки. На саме дно викладаємо листя хрону, потім часник і листя смородини і вишні разом з гірким перцем, нарізаним кільцями, знову часник і так до самих «плічок» тари. Коли банка наповнена, заливаємо її вміст окропом на 5 хвилин.
- Після закінчення часу окріп зливаємо, а банку наповнюємо запашним розсолом. Закочуємл тару заздалегідь простерилізованою кришкою, перевертаємо дном вгору, накриваємо рушником до повного охолодження.
Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!