Прекрасна закуска для літніх пікніків з шашликами – закуска, приготована з сезонних стиглих овочів. Готувати дане блюдо рекомендується саме з домашніх овочів, так як саме вони самі ароматні і соковиті, а саме натуральний сік і є головним плюсом цієї вкусняшки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Помідор 4 шт.
- Морква 4 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець солодкий 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Сир 100 гр.
- Листя салатні 5-7 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 4 ст. л.
Кроки
- Першим кроком ретельно промиваємо всі овочі під струменем води і обсушуємо.
- Баклажани нарізаємо досить товстими кільцями, близько 5-7 міліметрів завтовшки і посипаємо сіллю.
- У сковороді розігріваємо трохи олії і з двох сторін обсмажуємо кільця фіолетового овоча до рум’яності і знімаємо на паперовий рушник, дозволяючи стекти надлишкам жиру.
- Моркву натираємо на крупній тертці або подрібнюємо на дрібну соломку, помідори, болгарський перець і ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а часник пропускаємо через прес.
- На рослинній олії обсмажуємо цибулю і часник до прозорості.
- До цибулевої зажарки додаємо моркву і готуємо близько 7 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
- Також на сковороду додаємо кубики перцю і помідорів – солимо і перчимо на свій смак, смажимо приблизно 10 хвилин.
- На велике плоске блюдо викладаємо листя салату, поверх кружечки обсмаженого баклажана. На кожен кругляшок викладаємо по одній столовій ложці овочів і все щедро посипаємо натертим сиром.
Приємного апетиту!
Вы описали вкусную закуску. Все овощи в ней я люблю. Спасибо за рецепт.