Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. При своїй низькій калорійності вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів, цінної клітковини. Пропонуємо приготувати дієтичний суп-пюре з брокколі, який швидко засвоюється і виходить досить ситним, незважаючи на відсутність жирних добавок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста брокколі 400 гр.
- Картопля 2 шт.
- Шпинат 30 гр.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Вода ¾ л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль 1 гр.
- Перець чорний мелений 1 гр.
- Лавровий лист ½ шт.
Кроки
- Брокколі використовуємо свіжу або заморожену. Замороженій можна дати злегка відтанути, щоб простіше було розбирати на суцвіття.
- Картоплю очищаємо, промиваємо.
- Нарізаємо невеликими кубиками.
- Брокколі розбираємо на суцвіття, ріжемо на невеликі частини. Відкладаємо кілька штук невеликих красивих суцвіть для прикраси.
- У каструлю вливаємо воду і оливкову олію, ставимо на плиту. Після того, як рідина закипить, опускаємо в неї нарізану картоплю і брокколі. Варимо двадцять п’ять хвилин.
- Зелену цибулю промиваємо і дрібно ріжемо.
- У каструлю додаємо нарізану цибулю, шпинат, лавровий лист, солимо і перчимо, варимо ще п’ять хвилин. Після варіння подрібнюємо суп занурювальним блендером до гладкого пюре.
- Відкладені раніше суцвіття брокколі ріжемо на тонкі пластинки.
- У сковороду наливаємо невелику кількість води і трохи оливкової олії. Всипаємо сіль і перець за смаком. Кладемо пластинки брокколі і варимо до м’якості.
- Після цього обсушуємо шматочки від надлишку рідини.
- Готовий суп розливаємо по порційних мисках, прикрашаємо підготовленими пластинками брокколі. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!