Сполучення м’яса з капустою виграшне, але далеко не всім хочеться возитися з голубцями. Це ж потрібно листя відварити, начинку приготувати, загорнути, соус приготувати і згасити. Інша справа фарширована капуста з м’ясом і овочами! Готується елементарно, в процесі приготування за нею не потрібне око та око, а на столі виглядає дуже ефектно. Цей рецепт навіть отримав назву “Скриня зі скарбами”, і зараз ви дізнаєтеся чому.
На вигляд звичайний качан, запечений у фользі цілком. Але варто його тільки надрізати, і на тарілці з’являються соковиті шматки м’яса з печеним рагу. Самі листя просочуються пряністю, бульйоном і м’ясним ароматом, перетворюючись в гарнір.
- Капуста білокачанна 1 шт.
 - Морква 1 шт.
 - Картопля 400 гр.
 - Перець чилі 1 шт.
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Кмин 1 ч. л.
 - Свиняча корейка 800 гр.
 - Помідор 200 гр.
 - Часник 1 шт.
 - Лавровий лист 1 шт.
 - Сіль за смаком
 - Олія оливкова за смаком
 
- Підготуйте інгредієнти: очищену моркву і промиту (але не очищену від шкірки) картоплю наріжте пластинами по 1 см в товщину. Помідори (краще брати сливку або черрі) наріжте часточками, а корейку подрібніть, як на фото.
 - Виріжте у капусти серцевину якомога рівніше, не пошкоджуючи зовнішній шар. На дно покладіть перець чилі цілий.
 - Покладіть поверх моркву, картоплю і помідори. Посоліть і поперчіть, додайте кілька ложок олії, кмин і перемішайте. Покладіть туди ж лавровий лист і головку часнику. Кілька зубчиків можна відщипнути і покласти поруч.
 - М’ясо перемішайте з сіллю і перцем за смаком, викладіть зверху.
 - Щільно загорніть качан капусти у фольгу і відправте в духовку на годину при 190 градусах.
 - Потім розгорніть фольгу і запікайте 15 хвилин, щоб м’ясо зверху підрум’янилося, а волога трохи випарувалася. Готово!
 
Наша редакція глибоко переконана, що цей рецепт капусти дасть фору багатьом святковим стравам. М’ясо підійде практично будь-яке, навіть курка. Але ми все ж рекомендуємо брати корейку або реберця, так як кістка при запіканні дає особливий смак. Також можна використовувати гарбуз або батат для додання солодкуватої нотки. Бажаємо смачного!




