Позавчора забігла в м’ясний з надією знайти свіжого фаршу. Так захотілося котлет, що очі затуманилися. І ось щастя, якраз підвезли провіант. З початку війни не всі категорії продуктів у нас можна знайти. Купила по кілограму фаршу різних видів – і в морозилку. А з яловичого буду готувати котлети під шубою з картоплі.
Щоб порадувати сім’ю в цей непростий час, готова на багато що. Тому зараз частіше, ніж раніше, готую святкові страви. Адже ніхто не знає, яким буде завтрашній день. Ось вчора спекла улюблений торт, а сьогодні роблю “утеплені” котлети.
Як приготувати котлети під шубою з картоплі, сиру і яйця
“Утеплені” котлети, як я їх називаю, універсальні також в тому, що до них не потрібно гарнір. Взагалі, до того, як я дізналася про це рецепті, мої сини котлети не їли. Бачте, занадто банальне блюдо! Але, згодна, в такому вигляді їх хоч на святковий стіл подавай. Що головне, особливо витрачатися не потрібно.
- Паприка ½ ч. л.
- Каррі ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Фарш із яловичини ⅘
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Часник 2 зубці
- Майонез столовий молочний за смаком
- Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Пересипте її на деко, змащене олією. Розрівняйте, посоліть і поперчіть за смаком. Яйця зваріть круто.
- До фаршу додайте сіль і спеції, а також пропущений через прес часник. Перемішавши. Сформуйте котлети. У мене вийшло 8 великих виробів. Їх викладіть на цибулю.
- Яйца очистите и натрите на среднюю терку. Выложите поверх котлет. Следующий слой — натертый картофель, а поверх него — сыр. На сыр выдавите немного майонеза.
- Готуйте котлети в розігрітій до 190 °С духовці до 40 хвилин. Готові котлети посипте рубаною зеленню, подавайте до столу гарячими. Готово!
Хоч “утеплені” котлети і не вимагають гарніру, оскільки самі по собі дуже ситні, особисто я готую до них ще пюре. Не знадобиться – відправлю його на випічку. А захоче хтось гарніру, він тут як тут. Як вам рецепт? Діліться враженнями!