Грибні супи ідеально підходять для пісного меню. Вони смачні і ароматні, цього цілком достатньо, щоб забезпечити сім’ї повноцінний обід. Доповнивши тарілочку першого парочкою хрустких грінок, можна бути впевненим, що домочадці залишаться ситими і задоволеними. Особливий смак і поживність надають супу гречана крупа і картопля.
Я вважаю за краще готувати такий суп з сушених грибів, але підійдуть і заморожені білі грибочки. Рецепт досить швидкий і простий, не вимагає спеціальних кулінарних навичок і тривалого стояння біля плити. Якщо ви шукаєте, що приготувати на пісний обід, щоб було смачно, просто і швидко, цей рецепт — один з кращих варіантів.
- Вода 2 л.
- Картопля 3-4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Білі гриби сушені 100 гр.
- Гречка 200 гр.
- Рослинна олія 25 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Паприка копчена ¼ ч. л.
- Чебрець сушений ½ ч. л.
- Зелень 1 пучок
- Білі сушені гриби промиємо, заллємо теплою водою і залишимо на 2 години.
- Через 2 години процідити грибний відвар через сито з дрібними гратами, переллємо в каструлю і доведемо до кипіння. Додамо в киплячий грибний бульйон ретельно промиту гречану крупу.
- Картопля помиємо, очистимо від шкірки, поріжемо кубиками невеликого розміру. Додамо овочі в каструлю з грибним супом. Коли бульйон повторно закипить, зменшимо вогонь до мінімуму. Накривши каструлю кришкою, будемо варити суп до готовності гречки і картоплі.
- Ріпчасту цибулю очистимо від лушпиння, поріжемо дрібним кубиком. Викладемо овочі на сковороду з розігрітим рослинною олією. Періодично помішуючи, будемо пасерувати цибулю до м’якості на повільному вогні.
- Морква помиємо, очистимо від шкірки, поріжемо тонкими чверть кільцями. Замочені білі гриби поріжемо на шматочки середнього розміру. Коли ріпчаста цибуля на сковороді підрум’яниться, додамо до неї подрібнені білі гриби і моркву. Продовжимо обсмажувати інгредієнти разом на повільному вогні ще 5 хвилин.
- Коли картопля і гречка зваряться до готовності, додамо в суп обсмажені овочі з білими грибами. Перемішати, продовжимо варити суп на повільному вогні ще 5 хвилин.
- Використовуючи погружной блендер, переб’ємо суп в однорідну масу.
- Додамо сіль, мелені спеції і дрібно посічену зелень кропу і петрушки. Повернемо каструлю на вогонь. Доведемо грибний суп до кипіння, після чого приберемо з вогню.
Готовий суп-пюре з гречкою і білими грибами розіллємо в порційні тарілки, прикрасимо свіжою зеленню. Додатково можна подати крутони з білого хліба або часникові грінки.