Пісний суп-пюре з білих грибів з гречкою

Пісний суп-пюре з білих грибів з гречкою

Грибні супи ідеально підходять для пісного меню. Вони смачні і ароматні, цього цілком достатньо, щоб забезпечити сім’ї повноцінний обід. Доповнивши тарілочку першого парочкою хрустких грінок, можна бути впевненим, що домочадці залишаться ситими і задоволеними. Особливий смак і поживність надають супу гречана крупа і картопля.

Я вважаю за краще готувати такий суп з сушених грибів, але підійдуть і заморожені білі грибочки. Рецепт досить швидкий і простий, не вимагає спеціальних кулінарних навичок і тривалого стояння біля плити. Якщо ви шукаєте, що приготувати на пісний обід, щоб було смачно, просто і швидко, цей рецепт — один з кращих варіантів.

Інгредієнти
Порції: +8
На порцію
Калорії: 52 ккал
Білки: 2.05 г
Жири: 1.37 г
Вуглеводи: 8.09 г
Кроки
50 хвДрук
  • Білі сушені гриби промиємо, заллємо теплою водою і залишимо на 2 години.
  • Через 2 години процідити грибний відвар через сито з дрібними гратами, переллємо в каструлю і доведемо до кипіння. Додамо в киплячий грибний бульйон ретельно промиту гречану крупу.
  • Картопля помиємо, очистимо від шкірки, поріжемо кубиками невеликого розміру. Додамо овочі в каструлю з грибним супом. Коли бульйон повторно закипить, зменшимо вогонь до мінімуму. Накривши каструлю кришкою, будемо варити суп до готовності гречки і картоплі.
  • Ріпчасту цибулю очистимо від лушпиння, поріжемо дрібним кубиком. Викладемо овочі на сковороду з розігрітим рослинною олією. Періодично помішуючи, будемо пасерувати цибулю до м’якості на повільному вогні.
  • Морква помиємо, очистимо від шкірки, поріжемо тонкими чверть кільцями. Замочені білі гриби поріжемо на шматочки середнього розміру. Коли ріпчаста цибуля на сковороді підрум’яниться, додамо до неї подрібнені білі гриби і моркву. Продовжимо обсмажувати інгредієнти разом на повільному вогні ще 5 хвилин.
  • Коли картопля і гречка зваряться до готовності, додамо в суп обсмажені овочі з білими грибами. Перемішати, продовжимо варити суп на повільному вогні ще 5 хвилин.
  • Використовуючи погружной блендер, переб’ємо суп в однорідну масу.
  • Додамо сіль, мелені спеції і дрібно посічену зелень кропу і петрушки. Повернемо каструлю на вогонь. Доведемо грибний суп до кипіння, після чого приберемо з вогню.

Готовий суп-пюре з гречкою і білими грибами розіллємо в порційні тарілки, прикрасимо свіжою зеленню. Додатково можна подати крутони з білого хліба або часникові грінки.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь