Огірки у власному соку з оцтом в цьому рецепті будуть у вас унікальним варіантом в лінійці огірковій консервацій. Огірки нарізаються, що буде подібно салату, протягом 12 годин маринуються у власному соку з оцтом, а потім розкладаються по банках без стерилізації і термічної обробки. З огляду на нарізку, можна для заготовки використовувати некондиційні, і навіть салатні огірки. Огірки доповнимо цибулею і часником.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Часник 2 головки
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Рослинна олія 200 мл.
- Сіль 100 гр.
- Цукор-пісок 180 гр.
Кроки
- Вибрані для заготівлі огірки добре промиваються під проточною водою і нарізаються кружальцями середньої товщини. Нарізка огірків перекладається в посуд для маринування.
- Очищається від лушпиння цибулю, нарізається на чверть або півкільця і перекладається до огірків.
- Часник очищається, подрібнюється через землянку і перекладається до огірків.
- Потім ця овочева нарізка посипається сіллю з цукром. До неї наливається рослинну олію з оцтом і все добре перемішується. Ця маса залишається мінімум на 12 годин, щоб огірки дали свій власний сік і добре замаринувалися в пряному оцтовому маринаді.
- Будь-яким способом стерилізуються банки і кришки. Для цієї заготовки краще підійдуть півлітрові банки. Нарізка огірків з цибулею, після закінчення часу маринування, розкладається по підготовленим банкам і співвідношення маринаду з овочами в банках має бути 1:1, тобто в рівних кількостях.
- Банки відразу закочуються або закриваються гвинтовими кришками.
Огірки у власному соку з оцтом, приготовані за цим рецептом, зберігаються виключно в холодних умовах і при 5-10 градусах, не вище. Вдалих і смачних заготовок!