Цілий рік чекаю, коли ж на прилавках з’явиться молода картопелька. Звичайно, з неї не приготуєш так багато страв, як зі старої. Але все-таки гарнір з молодої картоплі виходить дуже смачним і ароматним, з запахом літа. У цьому сезоні у мене серед фаворитів картопля в пергаменті — цікавий спосіб приготування коренеплодів.
На запечену картоплю ви не витратите багато часу. Всього-то потрібно приготувати простеньку заправку на основі оливкової олії і відправити овочі в духовку. Запевняю вас, аромат лунає такий, що хочеться з’їсти страву в сирому вигляді!
- Картопля молода 1 кг.
- Сіль 2 ч. л.
- Базилік свіжий за смаком
- Олія оливкова 5 ст. л.
- Часник 4 зуб.
- Перець чорний мелений ⅓ ч. л.
- Змішайте оливкову олію з сіллю, перцем, пропущеним через прес часником і дрібно нарізаним базиліком.
- Гарненько промийте молоду картоплю і полийте його приготовленою сумішшю. Перемішайте, щоб заправка розподілилася рівномірно.
- Застеліть форму для випікання пергаментом, рівномірно викладіть картоплю і загорніть пергамент конвертиком. Випікайте 40-50 хвилин при 180 ° С.
кщо ви хочете отримати рум’яну скоринку на запеченої в духовці картоплі, за 10 хвилин до кінця приготування розріжте пергамент, а потім поверніть форму в духовку. Крім базиліка з овочами відмінно поєднується розмарин. До слова, блюдо можна доповнити невеликою кількістю тертого сиру, а подавати обов’язково з улюбленим соусом.