Солянка з куркою та картоплею – неймовірно смачна та апетитна страва для домашнього столу, що нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте до обіду та балуйте ваших рідних. Для приготування обов’язково скористайтесь нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 1 шт.
- Курка ½ кг.
- Гриби сушені 50 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Капуста білокачанна 170 гр.
- Томатна паста 1 ст.л.
- Розсіл з оливок 90 мл.
- Оливки 70 гр.
- Сосиски 70 гр.
- Сіль за смаком
- Лист лавровий 2 шт.
- Кріп 60 гр.
- Цибуля зелена 40 гр.
- Вода 1.6 л.
Кроки
- Попередньо заливаємо водою сушені гриби. Можна залишити на ніч.
- Після гриби проціджуємо. Воду залишаємо, вона стане в нагоді для солянки.
- Набряклі сушені гриби нарізаємо невеликими шматочками.
- Приготуємо бульйон. Для цього відварюємо шматки курки з цибулею та морквою у воді. Варимо близько 50 хвилин, періодично прибираючи пінку.
- Очищену та промиту картоплю нарізаємо невеликими шматочками.
- Перекладаємо картоплю в готовий бульйон. Відварюємо її близько 25 хвилин. Також на цьому етапі вливаємо грибну воду.
- Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
- Тушкуємо капусту в рослинній олії близько 5 хвилин.
- Сюди ж відправляємо натерту на тертці моркву. Перемішуємо і томммо три хвилини.
- Доповнюємо масу томатної пастою, перемішуємо.
- Нарізаємо зелені оливки без кісточок.
- В обсмажування з овочів вливаємо розсіл і кладемо оливки.
- Нарізаємо сосиски дрібними кубиками.
- Додаємо сосиски в загальну масу. Перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.
- Викладаємо в сковороду шматочки курки, відокремлені від кісточки. Солимо, доповнюємо спеціями і тушкуємо ще пару хвилин.
- Зажарку відправляємо в бульйон із картоплею. Доводимо суп до кипіння і варимо 6 хвилин.
- Доповнюємо блюдо подрібненою зеленню і прибираємо з плити.
Ситна і яскрава солянка з куркою та картоплею готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!