Солянка з куркою та картоплею

Солянка з куркою та картоплею – неймовірно смачна та апетитна страва для домашнього столу, що нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте до обіду та балуйте ваших рідних. Для приготування обов’язково скористайтесь нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Попередньо заливаємо водою сушені гриби. Можна залишити на ніч.
  • Після гриби проціджуємо. Воду залишаємо, вона стане в нагоді для солянки.
  • Набряклі сушені гриби нарізаємо невеликими шматочками.
  • Приготуємо бульйон. Для цього відварюємо шматки курки з цибулею та морквою у воді. Варимо близько 50 хвилин, періодично прибираючи пінку.
  • Очищену та промиту картоплю нарізаємо невеликими шматочками.
  • Перекладаємо картоплю в готовий бульйон. Відварюємо її близько 25 хвилин. Також на цьому етапі вливаємо грибну воду.
  • Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
  • Тушкуємо капусту в рослинній олії близько 5 хвилин.
  • Сюди ж відправляємо натерту на тертці моркву. Перемішуємо і томммо три хвилини.
  • Доповнюємо масу томатної пастою, перемішуємо.
  • Нарізаємо зелені оливки без кісточок.
  • В обсмажування з овочів вливаємо розсіл і кладемо оливки.
  • Нарізаємо сосиски дрібними кубиками.
  • Додаємо сосиски в загальну масу. Перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.
  • Викладаємо в сковороду шматочки курки, відокремлені від кісточки. Солимо, доповнюємо спеціями і тушкуємо ще пару хвилин.
  • Зажарку відправляємо в бульйон із картоплею. Доводимо суп до кипіння і варимо 6 хвилин.
  • Доповнюємо блюдо подрібненою зеленню і прибираємо з плити.

Ситна і яскрава солянка з куркою та картоплею готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь