Суп-пюре з червоної сочевиці – це дуже смачне, яскраве, ароматне та поживне частування для вашого обіднього столу. Цікавий суп легко приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сочевиця червона ½ кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Масло вершкове 70 гр.
- М’ята сушена 1 ч.л.
- Паприка 1 ч.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Лимон за смаком
Кроки
- Очищені цибулю, моркву та картопля ріжемо невеликими кубиками. Томимо овочі на сковороді з олією пару хвилин. Сюди ж відправляємо подрібнений часник.
- Додаємо до овочів томатну пасту та вказану кількість сочевиці. Перемішуємо продукти.
- Заливаємо заготівлю водою, доводимо до кипіння і після варимо 25 хвилин.
- Через вказаний час подрібнюємо заготовку занурювальним блендером. Доповнюємо сіллю та чорним меленим перцем.
- В окремому сотейнику розтоплюємо вершкове масло з паприкою та сушеною м’ятою. Перемішуємо та прибираємо з вогню.
- Ароматне масло додаємо в суп порційно.
Сочевичний суп-пюре з червоної сочевиці готовий. Подавайте до столу з часточками лимона!