Рататуй з сиром – ще одна варіація цієї смачної та легкої овочевої страви з півдня Франції, а соковита сирна скоринка надає їй додаткового аромату та смаку. Якщо вам важлива кількість калорій, вибирайте твердий або м’який сир зі зниженою жирністю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сир 150 гр.
- Кабачок 200 гр.
- Баклажан 200 гр.
- Перець болгарський 200 гр.
- Помідор 200 гр.
- Часник за смаком
- Олія оливкова 50 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за бажанням
- Французькі трави за бажанням
- Сіль за смаком
Кроки
- Всі овочі для початку треба вимити і обсушити на паперовому рушнику.
- Баклажани наріжте кружальцями не товще 0,5 см.присипте їх сіллю, щоб вийшла гіркота, залишивши на 20 хвилин.
- Потім промийте кружки баклажанів під проточною холодною водою і злегка відіжміть руками.
- Кабачки і томати також наріжте кружальцями. Товщина всієї нарізки повинна бути рівною.
- Наріжте кільцями болгарський перець, очистивши його від насіння.
- Часник дрібно порубати.
- Гуртки овочів і колечка перцю притискайте один до одного і викладайте по спіралі в форму для випічки, змащену олією. Чергуйте овочі між собою.
- Зверху овочі присипте сіллю, перцем і французькими травами, а можна просто використовувати одну-дві прянощі, наприклад, розмарин і базилік або чебрець і чабер.
- Полийте овочі рослинною або оливковою олією і присипте часником.
- Запікайте рататуй під фольгою в духовці (температура – 190 градусів). Час-близько години. Печіть блюдо, поки всі овочі не стануть рівномірно м’якими.
- Готову страву присипте сиром і пару хвилин потримайте в духовці під грилем, щоб сир розплавився.
Гарячий рататуй можна посипати будь свіжої рубаною зеленню, і їсти зі свіжим хлібом або як гарнір до м’ясної страви.