Рататуй з картоплею можна приготувати тоді, коли ще не настав сезон для свіжих овочів – в цьому випадку картопля буде його головним і найдешевшим інгредієнтом, а всього іншого багато і не буде потрібно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Помідор 4 шт.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рослинна олія 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Часник за смаком
- Базилік сушений за смаком
- Зелень за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Суміш “Французькі трави” за смаком
Кроки
- Цибулю ріпчасту (її можна замінити і на будь-яку іншу цибулю на ваш розсуд), половину від томатів і часник наріжте дрібно.
- Викладіть їх в розігріту рослинну олію в сковороду і обсмажте, помішуючи, поки вони не пустять сік і трохи не утушаться. З томатів можна зняти шкірку заздалегідь.
- Коли цибуля стане прозорою, підсоліть зажарку і приправте сумішшю «Французькі трави».
- Картопля нам знадобиться велика, її очистіть, і наріжте кружальцями 3-4 мм завтовшки.
- Такими ж кружальцями наріжте кабачок і томати, що залишилися.
- На дно форми для запікання викладіть овочеву зажарку, яка по консистенції буде більше нагадувати густий соус, а зверху викладіть спіраллю внахлест нарізану картоплю, томати і кабачок, чергуючи їх.
- Присипте овочі сіллю, французькими травами і подрібненим часником. Зверху полийте рослинною олією, розподіляючи її рівномірно.
- Запікайте рататуй з картоплею під кришкою з фольги, температура духовки – 180-190 градусів. За часом запікання займе близько 1 години, перевіряйте готовність овочів, орієнтуючись на вашу духовку: всі овочі в результаті повинні стати м’якими.
Їжте рататуй гарячим, посипавши свіжою петрушкою.