“Олів’є” з яловичим язиком на сьогоднішній день визнається найвишуканішою версією цього салату. Язик володіє насиченим м’ясним смаком і ніжною текстурою, і заміна ним ковбаси робить салат більш цікавим і ситним. Інші інгредієнти “Олів’є” залишаються класичними. Язик для салату варимо в скороварці і обов’язково з набором прянощів. Цей салат гідний святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Огірок маринований 7 шт.
- Для варіння язика:
- Сіль 1 ст. л.
- Часник 3 зубці
- Паприка 1 ч. л.
- Чебрець 1 ч. л.
- Цибуля сушена 1 ч. л.
- Перець чорний горошок 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок 1 ч. л.
Кроки
- Яловичий язик перед початком готування пару годину вимочіть, заливши його холодною водою. Можете зварити язик в звичайній каструлі, на що потрібно мінімум 2 години, але скороварка час варіння значно скорочує.
- Відразу відміряйте вказану в рецептурі кількість всіх спецій. Часник подрібніть на часничниці.
- Підготовлений язик покладіть в скороварку, налийте чисту воду, щоб повністю його покрила, і додайте в бульйон всі спеції і сіль. Закрийте кришку з клапаном і поваріть язик протягом 25 хвилин, що буде достатньо для готовності язика.
- Відварений язик перекладіть в посуд з холодною водою.
- Потім з язика зніміть щільну оболонку і зріжте шматочки жиру по краях. Дайте язику охолонути.
- Потім зварений язик наріжте невеликими шматочками і перекладіть в салатницю.
- Відварені картоплю, моркву і мариновані огірки наріжте такими ж шматочками, як і язик.
- Яйця, зварені круто, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками і перекладіть в салатницю.
- Потім покладіть до них овочеву нарізку. Салат заправте майонезом, бажано домашнім, і ложкою акуратно перемішайте.
Приготований “Олів’є” з яловичим язиком красиво викладіть на блюдо сервіровки, декорують на свій смак і подайте до столу. Приємного апетиту!