Салат Олів’є з яловичим язиком на святковий стіл

Олів'є з яловичим язиком

“Олів’є” з яловичим язиком на сьогоднішній день визнається найвишуканішою версією цього салату. Язик володіє насиченим м’ясним смаком і ніжною текстурою, і заміна ним ковбаси робить салат більш цікавим і ситним. Інші інгредієнти “Олів’є” залишаються класичними. Язик для салату варимо в скороварці і обов’язково з набором прянощів. Цей салат гідний святкового столу.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Яловичий язик перед початком готування пару годину вимочіть, заливши його холодною водою. Можете зварити язик в звичайній каструлі, на що потрібно мінімум 2 години, але скороварка час варіння значно скорочує.
  • Відразу відміряйте вказану в рецептурі кількість всіх спецій. Часник подрібніть на часничниці.
  • Підготовлений язик покладіть в скороварку, налийте чисту воду, щоб повністю його покрила, і додайте в бульйон всі спеції і сіль. Закрийте кришку з клапаном і поваріть язик протягом 25 хвилин, що буде достатньо для готовності язика.
  • Відварений язик перекладіть в посуд з холодною водою.
  • Потім з язика зніміть щільну оболонку і зріжте шматочки жиру по краях. Дайте язику охолонути.
  • Потім зварений язик наріжте невеликими шматочками і перекладіть в салатницю.
  • Відварені картоплю, моркву і мариновані огірки наріжте такими ж шматочками, як і язик.
  • Яйця, зварені круто, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками і перекладіть в салатницю.
  • Потім покладіть до них овочеву нарізку. Салат заправте майонезом, бажано домашнім, і ложкою акуратно перемішайте.

Приготований “Олів’є” з яловичим язиком красиво викладіть на блюдо сервіровки, декорують на свій смак і подайте до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь