Печінковий торт зі свинячої печінки з цибулею і морквою – це неймовірна закуска-делікатес. Свиняча печінка набагато корисніше м’ясних страв і на смак набагато цікавіше. Головне – врахувати всі тонкощі в приготуванні! Така закуска сподобається абсолютно всім і швидко зникне з тарілок!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Свиняча печінка 500 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Розпушувач 2 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сир плавлений 1 шт.
- Кріп 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
Кроки
- Печінку промиваємо і розрізаємо на невеликі частини, щоб відправити їх в блендер і подрібнити.
- Вбиваємо яйця, розмішуємо суміш і вливаємо молоко.
- Борошно перемішуємо разом з розпушувачем, засипаємо суміш до печінкової маси і добре все перемішуємо.
- Зараз приступаємо до смаження печінкових млинців. Розпалюємо сковороду, протираємо її рослинною олією і заливаємо тісто, так щоб його вистачило на весь діаметр сковороди.
- З цієї кількості тіста вийде 10-13 млинців. Прожарюємо кожен до невеликої рум’яності.
- Цибулю очищаємо від лушпиння. І нарізаємо дрібними шматочками для засмажки.
- Моркву чистимо, грубо натираємо на тертці і змішуємо з цибулею, солимо. Відправляємо овочі смажитися, до легкої золотистої.
- Заправляємо овочеву зажарку майонезом, приправляємо і досолюємо за смаком, якщо це потрібно.
- Викладаємо на тарілку млинець і змащуємо його сумішшю з майонезу і овочів. Потім викладаємо наступний млинець і знову перекриваємо його начинкою. Повторюємо так всі верстви. Останній шар прикрашаємо тертим плавленим сиром і нарізаною дрібно зеленню.
Приємного апетиту!