Приготувати оригінальні, смачні і ароматні бутерброди дуже просто — стигле авокадо, натуральний йогурт і сир «сулугуні» – відмінно справляються із завданням, коли потрібно урізноманітнити звичний раціон.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сир Сулугуні 200 гр.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Черрі 10 шт.
- Хліб 2 скибочки
- Для соусу:
- Авокадо 1 шт.
- Лимон ½ шт.
- Часник ¼ зубця
- Перець гострий зелений ½ шт.
- Кінза 1 пучок
- Олія оливкова 1 ч. л.
- Йогурт натуральний 1 ст. л.
Кроки
- Промитий під струменем води і висушений авокадо розрізаємо на дві рівні частини, виймаємо кісточку, а м’якоть без шкірки, кладемо в чашу погружного або стаціонарного блендера.
- Також в чашу додаємо сік лимона і зовсім небагато часнику.
- Подрібнену кінзу, оливкову олію і нарізаний невеликими шматочками зелений перець, теж відправляємо до авокадо.
- Всі компоненти перебиваємо до однорідної консистенції і перекладаємо в глибоку піалу, заправляємо йогуртом і гарненько перемішуємо.
- В цей час сковорідку-гриль розігріваємо з невеликою кількістю рослинної олії.
- Сулугуні, нарізаний великими скибочками, разом з половинками черрі відправляємо в сковороду.
- Коли сир підрум’яниться – знімаємо його з вогню, а на його місце кладемо шматочки хліба і підсушуємо.
- Приступимо до збірки. На обсмажений хліб відразу викладаємо соус, а потім сир з томатами, прикрашаємо гілочками свіжої кінзи.
Приємного апетиту!