Насичений золотистий бульйон в поєднанні з овочами і дрібними макарошками – це саме те перше блюдо, яке сподобається всім без винятку. Приготування такого супчика не займе багато часу, так як курятина готується набагато швидше свинини і яловичини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 300 гр.
- Вода 2.5 л.
- Картопля 250 гр.
- Морква 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Вермішель 4 ст. л.
- Олія оливкова 30 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп 2 гілочки
Кроки
- Приготуємо бульйон: в каструлю набираємо необхідну кількість води, опускаємо курочку (саме в холодну воду, так бульйон вийде більш наваристим), підсолюємо і варимо близько 25-30 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи піну.
- Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками середньої товщини.
- Коли бульйон готовий – виймаємо м’ясо і даємо охолонути, а нарізану картоплю відправляємо в каструлю і варимо на сильному вогні до кипіння, потім зменшуємо полум’я і продовжуємо варіння.
- Овочі, що залишилися «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо: моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
- На сковороді розжарюємо оливкову олію і пасеруємо моркву разом з цибулею близько 5 хвилин – до м’якості.
- Як тільки картопля практично готова – додаємо зажарку і готуємо ще близько 4-5 хвилин.
- Потім засипаємо кілька ложок вермішелі і активно перемішуємо, не дозволяючи макаронам злипнутися між собою. Проварюємо суп ще близько 5-7 хвилин, знімаємо з вогню і під кришкою настоюємо ще близько 10-15 хвилин.
У готовий суп додаємо подрібнену курку і подаємо до столу. Приємного апетиту!