У цьому супі відсутнє м’ясо, зате він сповнений свіжих овочів. Для приготування галушок використовується яйце, вершкове масло, борошно, зелень і сир, завдяки якому вони виходять ніжними і дуже смачними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 3 шт.
- Перець солодкий 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Селера 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода 1.5 л.
- Для галушок:
- Сир твердий 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Зелень свіжа 2 ст. л.
Кроки
- Починаємо з приготування тіста для галушок. Для цього натираємо сир на тертці. До нього додаємо яйце і розм’якшене вершкове масло. Додаємо сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо за допомогою вилки до однорідної маси.
- Поступово додаємо просіяне борошно і свіжу зелень. Замішуємо тісто руками. Відправляємо його в холодильник на 30 хвилин, щоб воно охололо і стало твердіше.
- Перед тим, як почати варити суп, дістаємо тісто з холодильника і починаємо ліпити маленькі кульки. Діаметром вони повинні бути близько 15-20 мм. накриваємо їх плівкою і знову відправляємо в холодильник.
- У каструлю наливаємо холодну воду і ставимо на вогонь. Картоплю чистимо, ріжемо на кубики і відправляємо в киплячу воду.
- Тепер готуємо зажарку. Для цього дрібно ріжемо цибулю і селеру. Моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо рослинну олію і обсмажуємо на ній овочі кілька хвилин. Далі дрібно нарізаємо солодкий перець і відправляємо в сковороду. Тушкуємо все приблизно 5 хвилин.
- Готову зажарку відправляємо в каструлю з картоплею і перемішуємо.
- Тепер акуратно опускаємо в суп галушки. Після того як вони спливуть, накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.
Розливаємо готовий суп з сирними галушками по тарілках і прикрашаємо зверху зеленню. Приємного апетиту!