Для цього супу готуються фрикадельки з курячої грудки. Вони виходять ніжними і ароматними. Картопля тут не використовується, так як вона буде перебивати смак галушок з яйця, борошна, води, рослинної олії, солі і перцю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка ½ шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Кріп 4 гілки
- Рослинна олія 50 мл.
- Сіль за смаком
- Вода питна 2.5 л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець солодкий сушений мелений ½ ч. л.
- Для галушок:
- Куряче яйце 1 шт.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець солодкий сушений мелений ½ ч. л.
- Борошно пшеничне 7 ст. л.
- Вода питна 4 ст. л.
Кроки
- Для початку з курячої грудки зрізаємо філе. Кістку разом зі шкірою відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Солимо і додаємо лавровий лист. Відправляємо на вогонь.
- Філе нарізаємо на шматочки і кладемо в підходящу ємність. Одну цибулину, чистимо і розрізаємо на великі шматки. Відправляємо її до курки.
- За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо курку разом з цибулею.
- Додаємо до фаршу трохи солі, солодкий перець і свіжу зелень. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
- Починаємо ліпити фрикадельки. Для цього руки злегка змочуємо у воді і катаємо з фаршу кульки середнього розміру.
- Тепер відправляємо кульки з курячого фаршу в киплячий бульйон. Включаємо середній вогонь і варимо приблизно 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
- Починаємо готувати тісто для галушок. Одне яйце розбиваємо в глибоку миску.
- Додаємо рослинну олію, просіяне борошно, солодкий сушений перець і трохи свіжого кропу.
- Починаємо замішувати тісто за допомогою вилки, поступово додаючи воду. Консистенція готового тіста повинна нагадувати тісто для пиріжків. Можна додати більше води, тоді тісто буде більш рідким і галушки зваряться швидше.
- Акуратно відправляємо їх в бульйон. Для цього беремо чайну ложку, набираємо невелику кількість тіста і за допомогою іншої ложки зіштовхуємо його в бульйон. Варимо галушки, поки вони не спливуть.
- За цей час готуємо зажарку. На рослинній олії обсмажуємо дрібно нарізану моркву і цибулину до м’якості. Відправляємо овочі в суп і перемішуємо.
- Варимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь. Дістаємо кістку і шкіру курячої грудки. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.
Розливаємо суп з фрикадельками і галушками по тарілках і посипаємо зверху свіжим кропом. Приємного апетиту!