Східна кухня відома своїми смачними і дуже ситними стравами. Я завжди із задоволенням ходжу в Азербайджанські ресторани, де кожен раз об’їдаюся досхочу (і навіть більше). Саме тому я перша встала в чергу до нашої колеги, яка розповідала, як приготувати ханум з фаршем. Рецепт вона привезла з поїздки до родичів в Азербайджан.
Це традиційне східне блюдо відразу декількох країн. Тому складно відстежити рецепт класичного ханума. Однак його завжди готують з тонкого прісного тіста з додаванням начинки. Ось тут-то і зустрічаються розбіжності. Хтось рубає м’ясо на шматочки, а хтось перемелює в фарш. Одні вважають за краще для соковитості додавати картоплю, а інші — гарбуз. Зустрічаються навіть варіанти з рисом та іншими крупами!
Як приготувати Азербайджанський ханум з фаршем за 1 годину
Зазвичай при вигляді таких розкішних страв нам здається, що приготувати їх без належної підготовки неможливо. Однак це не так! Ханум з картоплею і фаршем не викличе у вас ніяких труднощів, якщо будете строго слідувати інструкції.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- М’ясо ½ кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Паприка за смаком
- Порошок часниковий за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Зіра за смаком
- Сметана 40% 400 гр.
- Часник 3 зубці
- Сіль за смаком
- Кріп за смаком
- Вода 150 мл.
- Щоб приготувати тісто, змішайте борошно з водою, 1 ч.л. солі і соняшниковою олією. Накрийте тісто плівкою і відставте в сторону.
- М’ясо подрібніть в фарш, додайте тонкі півкільця цибулі, нарізану кубиками картоплю і рубану зелену цибулю.
- Посоліть і приправте начинку чорним і червоним перцем, паприкою, зірою та сушеним часником. Перемішайте інгредієнти.
- Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і розділіть його на 3 частини. Кожну частину розкачайте в тонкий пласт.
- На пласт тіста викладіть начинку і акуратно скрутіть його рулетом.
- Кожен вийшовший рулет готуйте на пару близько 50 хвилин.
- Щоб приготувати соус, змішайте сметану з пропущеним через прес часником, рубаним кропом і сіллю.
Простий сметанний соус з додаванням часнику і кропу відмінно доповнить приготований вами Азербайджанський ханум. Тісто виходить тоненьким, а соковитої начинки дуже багато. Все як ми любимо!