Долма схожа з голубцями. М’ясо також загортається, але не в капустяний лист, а в виноградний. Коли немає свіжого виноградного листя, то його можна замінити на мариновані. Долма в маринованих листках винограду має приємну кислинку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 400 гр.
- Рис білий ⅓ ст.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Морква 1 шт.
- Помідор 4 шт.
- Масло вершкове 80 гр.
- Листя виноградні мариновані 500 гр.
- Спеції та Приправи за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
- Ріпчасту цибулю очистіть і перейдіть через м’ясорубку. Змішайте фарш, рис і ріпчасту цибулю, додайте сіль і спеції за смаком.
- Окремо змішайте моркву, натерту на тертку, подрібнені зубчики часнику і помідори.
- Мариновані листя винограду розкладайте на обробній дошці, викладайте на них невелику кількість фаршу.
- Загортайте листя навколо фаршу в щільні рулети.
- Долму покладіть в форму, щільно притискаючи один до одного.
- Зверху на долму викладіть овочеву заправку, посоліть і приправте за смаком. Зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
- Накрийте блюдо залишилися виноградним листям і відправте його в мікрохвильовку на 20 хвилин. Потім додайте трохи води і варіть ще 20 хвилин.
Долму в маринованих листках винограду подавайте в гарячому вигляді зі сметаною або іншими добавками.