Простий і смачний рецепт долми в маринованих листках винограду

Долма схожа з голубцями. М’ясо також загортається, але не в капустяний лист, а в виноградний. Коли немає свіжого виноградного листя, то його можна замінити на мариновані. Долма в маринованих листках винограду має приємну кислинку.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
  • Ріпчасту цибулю очистіть і перейдіть через м’ясорубку. Змішайте фарш, рис і ріпчасту цибулю, додайте сіль і спеції за смаком.
  • Окремо змішайте моркву, натерту на тертку, подрібнені зубчики часнику і помідори.
  • Мариновані листя винограду розкладайте на обробній дошці, викладайте на них невелику кількість фаршу.
  • Загортайте листя навколо фаршу в щільні рулети.
  • Долму покладіть в форму, щільно притискаючи один до одного.
  • Зверху на долму викладіть овочеву заправку, посоліть і приправте за смаком. Зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
  • Накрийте блюдо залишилися виноградним листям і відправте його в мікрохвильовку на 20 хвилин. Потім додайте трохи води і варіть ще 20 хвилин.

Долму в маринованих листках винограду подавайте в гарячому вигляді зі сметаною або іншими добавками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3.5 з 5 )
Залишити відповідь