Класична лазанья з фаршем у духовці – ситна та смачна страва, яка може бути гарним варіантом для святкової вечері або сімейного обіду. Приготування лазаньї освоїть навіть новачок, якщо дотримуватися вказаної інструкції. Лазанья гарна, як у щойно приготовленому вигляді, так і розігрітому стані.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи лазаньї готові 10 шт.
 - Фарш м’ясний 500 гр.
 - Часник 2 зуб.
 - Томатна паста 150 гр.
 - Базилік свіжий за бажанням
 - Сир Пармезан 500 гр.
 - Олія оливкова 2 ст. л.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Цукор-пісок ½ ст. л.
 - Масло вершкове 60 гр.
 - Борошно пшеничне 2.5 ст. л.
 - Молоко коров’яче 750 мл.
 - Вода ½ ст.
 
Кроки
- Лазанья дуже просто готується в домашніх умовах. Готуємо інгредієнти. Натираємо сир, використовуючи дрібну або велику тертку на розсуд. Включаємо розігрів духової шафи на 200°С. Очищаємо часник і роздавлюємо часточки ножем.
 - У розпечену сковорідку з олією закидаємо часник і смажимо буквально хвилину. Коли олія просочиться часниковим смаком, вивантажуємо фарш. Обсмаживши 5 хвилин, присипаємо спеціями.
 - До напівготового фаршу виливаємо томатний соус та півсклянки очищеної води. Перемішавши і довівши до кипіння, томимо соус півгодини. Соус болоньєзе готовий.
 - У сотейник вивантажуємо вершкове масло і розтоплюємо його.
 - Висипаємо борошно і добре перемішуємо до повного з’єднання.
 - Поступово вливаємо молоко і вимішуємо, поки не залишиться грудочок. Солимо і перчимо. Уварюємо не більше 7-ми хвилин до загусання. Прибравши з плити, даємо охолонути. Соус бешамель готовий.
 - Ємність для запікання щедро змащуємо рослинною олією або вершковим маслом. Дном розподіляємо невелику кількість соусу бешамель.
 - Зверху застеляємо листами лазаньї. Листи кладемо сухі або попередньо замочуємо в теплій воді на 15 хвилин, щоб скоротити час приготування.
 - Просочуємо тонким шаром болоньезе.
 - Присипаємо натертим сиром.
 - Просочуємо соусом бешамель і проробляємо ті самі маніпуляції.
 - Коли всі шари зберемо, зверху кладемо листи лазаньї, поливаємо соусом бешамель і посипаємо сиром, що залишився.
 - Переміщаємо в гарячу духову шафу на 40 хвилин.
 
Після чого акуратно дістаємо та ділимо на порції. Подаємо одразу ж. Смачного!









