Желатин у чері при консервуванні додають для того, щоб після всіх маніпуляцій томати в заготівлі добре зберігали свою форму, були твердими та пружними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Кріп 50 гр.
- Вода 1 л.
- Желатин харчовий 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 6 ст. л.
- Перець чорний горошок 10 шт.
Кроки
- Готувати помідори чері у желатині легко! Томати ретельно вимити. Якщо чері попалися великі, порізати навпіл.
- Цибулини почистити, сполоснути та порізати тонкими пластинами.
- На дно вимитої банки покласти кілька гілочок кропу. Крім зелені, можна брати парасольки.
- Туди ж відправити горошини перцю та покласти пару платівок цибулі. Цибулю прикрити помідорами чері, виклавши їх зрізами вниз.
- Наповнити до країв банки вмістом, чергуючи шари з чері та цибулі. Залити желатин невеликою кількістю води за інструкцією та дати йому набрякнути.
- Влити в каструлю воду, розмішати в ній сіль та цукровий пісок. Довести до кипіння, викласти желатинову масу. Перемішати до розчинення желатину, влити оцет. Забрати маринад з вогню.
- Влити в банки із заготовками маринад та прикрити їх кришками.
- У широку каструлю на дно застелити рушник у кілька шарів, поставити туди заготовки та влити гарячу воду до шийок банок. Дати воді залишити на інтенсивному вогні 10 хв.
- Банки закрутити кришками і перевернути догори дном, загорнути в ковдру.
Після остигання протягом доби заготівлі зажелюються, їх можна віднести на зберігання до підвалу.
Смачного!