Як правило, салати з рисом на зиму всі варяться з додаванням болгарського перцю, що не дивно, адже виходить гарно смачно. Але ми пропонуємо зварити на основі рису овочевий салат із кабачків, цибулі та моркви. Виходить просто і зі смаком, тим більше, що це не вимагає додаткової покупки перцю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 шт.
- Часник 4 зуб.
- Морква 1 шт.
- Рис білий 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Цукор-пісок 30 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 60 ккал
Білки: 0.9 г
Жири: 2.4 г
Вуглеводи: 8.5 г
Кроки
- Готувати салат з кабачків, рису на зиму без перцю легко! Рис промити, залити 5 склянками води та варити до напівготовності. Потім викласти в друшляк, промити водою.
- Кабачки помити, зняти шкірку і нарізати кубиками. Цибулю нарізати кубиками, часник посікти ножем, моркву потерти на великій тертці.
- Обсмажити в сковороді на рослинній олії моркву із цибулею протягом 5 хв.
- Додати кабачки, томатну пасту, сіль, цукровий пісок та мелений перець. Перемішати, накрити кришкою сковороду і тушкувати 30 хв. За 5 хв. до закінчення приготування покласти в салат рис та рубаний часник.
- Розкласти гарячий салат по простерилізованих банках, закатати кришками прокип’яченими і перевернути вгору дном. Укрити закочення ковдрою і дати охолонути протягом 18 годин. Забрати на зберігання до вживання.
Смачного!