Знаю, багато хто з вас чув про цю випічку, а хтось навіть пробував приготувати булочки сінабон. М’які та пишні, ароматні та дуже смачні, вони ідеально підходять для домашніх посиденьок із чашкою чаю чи кави.
Рецептом булочок сінабон ми завдячуємо цілеспрямованому та заповзятливому сімейству пекарів із США. Батько та син витратили чимало часу та сил, щоб придумати ідеальні булочки. Згодом їхнє прагнення до ідеалу призвело до відкриття пекарень по всьому світу та шаленої популярності випікання їхнього приготування.
Як приготувати ліниві булочки сінабон з корицею та кремом
Досвідчені господині знають, що кожен рецепт можна спростити. Тому я розповім, як приготувати ліниві синобони, які нічим не гірші за класичні. Починайте приготування і пам’ятайте: всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Сухі дріжджі 5 гр.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Кориця 1.5 ч. л.
- Масло вершкове 60 гр.
- Кисломолочний сир 9% 200 гр.
- Цукрова пудра 2 ст. л.
- Ваніль за смаком
- Змішайте 200 мл молока з 80 г цукру та дріжджами. Додайте яйця, сіль, борошно та замісіть м’яке тісто для булочок.
- В кінці влийте в тісто олію і добре перемішайте. Заберіть тісто в змащену маслом миску, накрийте плівкою і залиште на 40-50 хвилин у теплому місці.
- Обімніть тісто і залиште відпочити, поки готуєте начинку.
- Змішайте м’яке вершкове масло, корицю і цукор, що залишився до однорідності.
- Розкачайте тісто в пласт і викладіть його на застелене пергаментом деко.
- Начинку з кориці розподіліть на тісто. Тепер гострим ножем зробіть надрізи вздовж та впоперек, визначаючи межі майбутніх булочок. До кінця розрізати тісто необов’язково. Накрийте заготовку плівкою та рушником і залиште ще на 20 хвилин. Випікайте булочки 25 хвилин при температурі 180 °С.
- Змішайте кисломолочний сир з ваніллю, цукровою пудрою та вершковим маслом до однорідності. Потім влийте молоко, що залишилося і перемішайте.
- Ще гарячі булочки змастіть приготовленим кремом.
Подавати приготовлені в домашніх умовах булочки сінабон можна відразу. Але я рекомендую почекати, поки вони трохи охолонуть і просочаться кремом. До речі, замість кориці можна використати мак, подрібнені горіхи, цедру апельсина чи лимона. Домашні булочки сінабон добре переносять заморожування. Перед подачею потрібно просто розігріти їх у мікрохвильовій печі, і вони стануть такими ж м’якими, як після випікання.