Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі з рисом і фаршем – це популярна страва, яку зможе приготувати не тільки досвідчений кулінар, але і господиня-початківець. Рецепт голубців нескладний, але досить тривалий. Напівфабрикати можна приготувати про запас і заморозити. Коли не буде вільного часу, достатньо дістати заготівлі та затушкувати.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Сіль за смаком
- Рис білий 100 гр.
- Помідор 300 гр.
- Капуста білокачанна 1.5 кг.
- Вода 1 л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень 20 гр.
- Морква 100 гр.
- Сметана 15% 150 гр.
- Томатна паста 100 гр.
Кроки
- Готуємо продукти за списком. Миємо зелень та помідори. З капусти знімаємо зіпсоване листя. Звільняємо морквину від шкірки. Фарш готуємо самостійно або беремо магазинний. крок
- У капусті вирізаємо качан. Велику каструлю наповнюємо водою та доводимо до кипіння. Занурюємо підготовлений качан капусти виделокою. Коли верхнє листя дійде до напівготовності, виделкою відокремлюємо його. Так проварюємо всю капусту.
- Промив рис до прозорості води, варимо його в підсоленій воді хвилин 10. Відключивши нагрівання і прикривши кришкою, даємо постояти 15 хвилин.
- Обварене капустяне листя перекладаємо в крижану воду.
- Обрізаємо з листів ущільнення.
- Очищену цибулю рубаємо кубиком. Морквину крупно натираємо на тертці. Прогрівши сковорідку з олією, висипаємо нарізку і пасеруємо 8 хвилин, помішуючи, щоб овочі не пригоріли.
- Для соусу змішуємо сметану та томатну пасту. Розбавляємо водою. Посоливши і поперчивши, розмішуємо.
- Фарш перекладаємо в миску.
- Рис на той час вже охолоне.
- Кладемо рис до фаршу.
- Сюди ж відправляємо обсмажування. Перемішуємо масу до однорідності.
- Вимиті помідори розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку. М’якуш натираємо і сік виливаємо до фаршу.
- Промиту зелень дрібно рубаємо та кладемо до фаршу. Солимо, перчимо і вимішуємо начинку.
- Дрібне капустяне листя крупно рубаємо і укладаємо на дно каструлі.
- На край капустяного листа кладемо начинку. Загинаємо бічні сторони та згортаємо рулетом.
- Таким чином формуємо голубці та укладаємо у каструлю.
- Поливаємо томатним соусом.
- Накриваємо листям, що залишилося, і плоскою тарілкою.
- Розміщуємо на середньому вогні та тушкуємо 1,5 години.
- Апетитні голубці розкладаємо за порціями.
Страва виходить соковитою і неймовірно смачною.
Смачного!