Такі голубці готуються швидше, ніж класичний варіант із загортанням фаршу в листя капусти, але не поступаються їм за смаком і принадним ароматом. Страва виходить не порційною, як у звичному варіанті, а всі інгредієнти з’єднуються і тушкуються в каструлі в томатному соусі. Готується страва набагато швидше і простіше, впорається навіть кулінар-початківець і любитель голубців.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш із яловичини 400 гр.
- Капуста білокачанна 400 гр.
- Рис білий пропарений 200 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Томатна паста 2 ст. л.
- Вода ½ ст.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ⅓ ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Кріп 1 пучок
На порцію
Калорії: 149 ккал
Білки: 6.3 г
Жири: 8.1 г
Вуглеводи: 12.1 г
Кроки
- Приступимо до готування лінивих голубців у каструлі. Відваріть рис у підсоленій воді. Розігрійте каструлю з олією і обсмажте очищену і подрібнену цибулю. Моркву почистіть, вимийте та натріть на тертці. Покладіть її до цибулі, трохи затушкуйте 5 хвилин.
- Фарш перекладіть до овочів і злегка обсмажте, помішуючи періодами, 10 хвилин. Приберіть із плити і дайте масі трохи охолонути.
- Додайте у фарш, попередньо вимитий і трохи обсушений, подрібнений кріп і рис, що охолонув, і перемішайте.
- З капусти зніміть неякісне і зіпсоване листя, пару хороших листків зніміть і відкладіть убік. Наріжте овоч дрібно.
- Капусту помістіть у сковороду, трохи политу олією, і затушкуйте на середньому вогні до м’якості.
- У глибоку каструлю на дно викладіть листя капусти, половину тушкованої капусти, шар фаршу і закрийте шаром капусти, що залишилася, полийте все томатною пастою, з’єднаною з водою. Поставте тушкувати страву на 30 хвилин на середньому вогні під кришкою. При необхідності можна додати трохи води, якщо вона випарується. Періодами обережно перемішуйте голубці.
- Викладайте блюдо на індивідуальну тарілку гіркою. Подавати голубці слід гарячим зі сметаною.
Смачного!