Часто приготування квашеної капусти стає справжнім випробуванням і забирає багато часу та енергії. Багато господинь, прагнучи зробити процес шатківниці більш швидким і зручним, стали використовувати сучасні домашні слайсери.
Оптимальне рішення для цього завдання – це компактні, потужні та доступні за ціною скиборізки. Такі пристрої не тільки допоможуть вам швидко нарізати капусту, але стануть незамінними помічниками в приготуванні інших страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста квашена 600 гр.
- Вода (або м’ясний бульйон) 1.5 л.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сало свиняче 100 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Картопля (варена)
- Кріп
- Петрушка
- Сметана 30% за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лист лавровий 1-2 шт.
На порцію
Калорії: 66 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 4.7 г
Вуглеводи: 5.2 г
Кроки
- Капусту промити. Покласти капусту в киплячий бульйон (воду), варити на повільному вогні до м’якості капусти (близько 1,5 години).
- Сало нарізати дрібними кубиками, витопити на сковороді.
- Додати нарізані цибулю та моркву.
- Коли цибуля зарум’яниться, додати нарізану брусочками чи кубиками копчену ковбасу.
- Коли ковбаса обсмажиться, додати борошно, перемішати.
- Викласти обсмажені овочі з ковбасою та шкварками у каструлю з капустою, варити 5 хвилин.
- Додати сіль, перець, лавровий лист. Варити 2-3 хвилини. Зняти з вогню.
- Перед подачею додати в тарілку зелень та сметану (я не додавала). Подати з вареною картоплею.
Смачного!
Капустниця (словацьк. Kapustnica, польськ. Kaпушняк, укр. Капусняк), традиційний словацький, польський та український рідний із квашеної капусти, традиційна страва на різдвяному столі.