Цю страву, безперечно, можна назвати нетрадиційною, насамперед, через її назву. Адже ми найчастіше зустрічаємо слово торт саме в розділі десерти. Але печінковий торт на воді може виступати як у ролі закуски, так і в ролі повноцінної страви, яка чудово впишеться і у святкове, і повсякденне меню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 400 гр.
- Молоко коров’яче ⅓ л.
- Вода 3 ст. л.
- Куряче яйце 5 шт.
- Борошно пшеничне 130 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 головки
- Масло вершкове 30 гр.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Морква 4 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 121 ккал
Білки: 5.8 г
Жири: 7.3 г
Вуглеводи: 7.8 г
Кроки
- Готувати печінковий торт на воді! На суху сковорідку висипаємо 130 г борошна і підсмажуємо на невеликому вогні протягом декількох хвилин.
- Яловичу печінку промиваємо, а потім видаляємо при необхідності плівки та прожилки. Відправляємо печінку в блендер та подрібнюємо.
- В окремій мисці з’єднуємо три яйця, молоко і воду, а також вершкове масло, яке потрібно попередньо розтопити, і сіль.
- Отриману масу з’єднуємо з подрібненою печінкою, поступово вводимо підсмажену муку. Все добре перемішуємо. Маса повинна мати сметаноподібну консистенцію.
- З отриманого тіста формуємо тонкі млинці.
- Обсмажуємо їх на сковорідці з обох боків протягом кількох хвилин.
- Моркву та цибулю необхідно подрібнити.
- Відправляємо подрібнені овочі тушкуватись на сковорідку.
- Викладаємо млинець на дно плоскої тарілки, змащуємо його майонезом, а потім викладаємо на нього невелику кількість начинки, рівномірно розподіливши її.
- Ті ж маніпуляції виготовляємо і з наступними шарами. Останній рівень торта необхідно посипати натертими на дрібну тертку звареними жовтками та зеленню. Перед подачею дайте настоятися торту в холодильнику кілька годин.