Приготована за даним рецептом кабачкова аджика відрізняється від інших варіантів гострим смаком за рахунок більшої кількості гострого перцю. Ця приправа припаде до смаку більше чоловікам, так як вона відмінно доповнює м’ясні страви і особливо шашлик. Процес приготування трохи відрізняється від класичного, де овочі подрібнюють м’ясорубкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 кг.
- Перець болгарський 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Помідор 500 гр.
- Часник 2 головки
- Томатна паста 200 гр.
- Перець гострий 4 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 4 ст. л.
Кроки
- Насамперед підготуйте всі овочі для цієї аджики. Очистіть від шкірки моркву. У солодкого перцю видаліть насіння і плодоніжки. У кабачків, так як беремо молоді, шкірку знімати не треба. Потім ці овочі ретельно промийте під проточною водою. Після чого овочі наріжте невеликими шматочками.
- У спеціальну для тушкування каструлю пересипте всю овочеву нарізку за винятком помідорів. Потім каструлю поставте на плиту і підключіть середній вогонь. Овочі доведіть до кипіння.
- Поваріть їх на маленькому вогні протягом 10 хвилин і перекладіть в каструлю шматочки помідорів. Продовжіть їх варіння ще протягом 30 хвилин при періодичному помішуванні лопаткою. До кінця варіння перевірте, чи м’які всі овочі, проколовши їх виделкою або ножем.
- Потім цю овочеву масу перекладіть в чашу кухонного комбайна або блендера і подрібніть до гладкого однорідного стану.
- Отримане овочеве пюре перелийте в ту ж каструлю і покладіть до нього 200 г томатної пасти, вказану в рецепті кількість сипучих інгредієнтів (сіль, цукор) і дрібно нарізаний гострий перець. Його можете замінити перцем червоним меленим.
- Потім налийте до аджики рослинну оліюі все ложкою добре перемішайте. Поваріть аджику на маленькому вогні ще 15-20 хвилин.
- За цей час очистіть часник, подрібніть його на часничниці і перекладіть в аджику за 10 хвилин до закінчення другого варіння. За 5 хвилин до закінчення налийте столовий оцет.
- З готової аджики зніміть пробу і додайте, якщо треба, цукор і сіль. Потім аджику розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки і щільно закупорьте прокип’яченими кришками. Остудіть аджику, поставивши банки на кришки і потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!