Борщ з свининою – це всіма улюблене перше блюдо, яке кожна господиня готує по-своєму, додаючи або виключаючи деякі компоненти. Однак сьогодні ми представляємо вам рецепт класичного борщу, звареного не на яловичині, але як і раніше неймовірно смачного і ароматного.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 2 л.
- Свинина (з жирком) 500 гр.
- Морква 1 шт.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Капуста білокачанна 150 гр.
- Буряк 1 шт.
- Помідор 300 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Часник за смаком
- Зелень за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Видаляємо шкірку з усіх овочів, промиваємо водою.
- Свинину заливаємо водою і доводимо до кипіння. Прибравши пінку, варимо протягом 60 хвилин, обов’язково приправивши сіллю, лаврушкою і меленим перцем.
- За допомогою бурякової терки подрібнюємо буряк і моркву, нарізаємо цибулю.
- У чаші блендера перебиваємо помідори, додаємо м’якоть солодкого болгарського перцю.
- На розпеченій олії близько трьох хвилин обсмажуємо цибулю з морквою, після викладаємо буряк і посипаємо невеликою кількістю цукрового піску. Заливаємо овочевою сумішшю з блендера.
- Компоненти перемішуємо і томимо на мінімальному полум’ї близько 8-10 хвилин.
- З готового бульйону витягаємо м’ясо, охолоджуємо і, нарізавши, повертаємо в бульйон.
- Слідом за свининою, відправляємо нарізку з картоплі – варимо 20 хвилин.
- До розм’якшеної картоплі висипаємо соломку білокачанної капусти і викладаємо зажарку – готуємо ще 10-12 хвилин.
- Пробуємо суп на сіль і знімаємо з вогню, настоюємо під закритою кришкою і подаємо до столу, обов’язково доповнивши рубаним часником із зеленню.
Приємного апетиту!