Даний рецепт заправки для борщу є одним з найсмачніших і ароматних. Досить відварити м’ясо і картоплю на суп, а потім додати туди заготовку, щоб блюдо вийшло насиченим і наваристим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 2.5 кг.
- Помідор 800 гр.
- Перець болгарський 350 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Часник 130 гр.
- Олія соняшникова рафінована 1.5 ст.
- Оцет столовий 9% 60 мл.
- Цукор-пісок 3.5 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Перець чилі ½ шт.
Кроки
- Займемося очищенням цибулі, щоб потім нарізати її дрібними кубиками. Зрізаємо шкірку з буряка і теж натираємо її на крупній тертці.
- Солодкий болгарський перець промиваємо і позбавляємо від плодоніжки, розрізаємо навпіл. Після видалення насіння нарізаємо перець соломкою.
- Вимиваємо свіжі томати. Щоб легко позбавити їх від шкірки, необхідно спочатку зробити надріз на верхівці помідорів у вигляді хреста, а потім укласти їх в миску і залити окропом на пару хвилин. Томати без шкурок подрібнюємо за допомогою блендера.
- Гіркий перець споліскуємо водою і нарізаємо якомога дрібніше. Очищені зубки часнику також подрібнюємо ножем або за допомогою часничниці.
- Наливаємо в сковороду ½ склянки олії. Розігріваємо олію на плиті, а потім додаємо в неї цибулю. Обсмажуємо його до того моменту, поки овоч не стане м’яким.
- Слідом відправляємо пюре з томатів, буряк, гіркий перець, сіль і цукор. Виливаємо до інгредієнтів залишок олії і тушкуємо масу близько години. Через 60 хвилин додаємо в сковороду солодкий перець і часник. Продовжуємо тушкувати заправку 20 хвилин. За 2 хвилини до повної готовності вливаємо в сковороду оцет. Перемішуємо заправку.
- Банки і кришки для закаток слід підготувати заздалегідь: очистити, ретельно промити і провести термообробку. Викладаємо борщову заправку в банки і накриваємо кришками горлечка. Закочуємо і перевертаємо. Даємо охолонути під теплою ковдрою добу, а потім зберігаємо в при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!