Борщова заправка на зиму «Пальчики оближеш»

Даний рецепт заправки для борщу є одним з найсмачніших і ароматних. Досить відварити м’ясо і картоплю на суп, а потім додати туди заготовку, щоб блюдо вийшло насиченим і наваристим.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Займемося очищенням цибулі, щоб потім нарізати її дрібними кубиками. Зрізаємо шкірку з буряка і теж натираємо її на крупній тертці.
  • Солодкий болгарський перець промиваємо і позбавляємо від плодоніжки, розрізаємо навпіл. Після видалення насіння нарізаємо перець соломкою.
  • Вимиваємо свіжі томати. Щоб легко позбавити їх від шкірки, необхідно спочатку зробити надріз на верхівці помідорів у вигляді хреста, а потім укласти їх в миску і залити окропом на пару хвилин. Томати без шкурок подрібнюємо за допомогою блендера.
  • Гіркий перець споліскуємо водою і нарізаємо якомога дрібніше. Очищені зубки часнику також подрібнюємо ножем або за допомогою часничниці.
  • Наливаємо в сковороду ½ склянки олії. Розігріваємо олію на плиті, а потім додаємо в неї цибулю. Обсмажуємо його до того моменту, поки овоч не стане м’яким.
  • Слідом відправляємо пюре з томатів, буряк, гіркий перець, сіль і цукор. Виливаємо до інгредієнтів залишок олії і тушкуємо масу близько години. Через 60 хвилин додаємо в сковороду солодкий перець і часник. Продовжуємо тушкувати заправку 20 хвилин. За 2 хвилини до повної готовності вливаємо в сковороду оцет. Перемішуємо заправку.
  • Банки і кришки для закаток слід підготувати заздалегідь: очистити, ретельно промити і провести термообробку. Викладаємо борщову заправку в банки і накриваємо кришками горлечка. Закочуємо і перевертаємо. Даємо охолонути під теплою ковдрою добу, а потім зберігаємо в при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь