Вибираючи гарнір до риби, ми орієнтуємося на два фактори: властивості риби і спосіб її приготування.
З жирною рибою з сімейства лососевих, до скумбрії, палтусу або чорноморської камбали добре підходять гарніри із зелених овочів. Це може бути припущений шпинат, мангольд або брокколі, пюре з зеленого горошку, запечені помідори. Апельсин, грейпфрут або кислуваті яблука також послужать відмінним гарніром, декілька маскуючи жирність риби.
Менш жирна риба – тріска, судак, кефаль – непогано поєднуються з більш щільними гранирами, такими як овочеве пюре або тушковані овочі.
Що подати на гарнір до риби
Класичний гарнір до смаженої риби – картопля фрі, але це зовсім не догма. Запропонуйте замість нього картопляний салат або будь-який зелений салат з оцтовою заправкою, можливо, така комбінація вам сподобається.
Гарнір до риби повинен відповідати основній страві по текстурі і аромату, тому бажано використовувати спеції і прянощі однієї спрямованості. Якщо при приготуванні риби використовувалися спеції, характерні для середземномор’я або, наприклад, індійські спеції, використовуйте їх і в гарнірі. Так напевно вдасться уникнути протиріччя в смаку готового блюда.
Мабуть, єдиний універсальний гарнір до риби це розсипчастий рис. Якщо раптом Ви зайшли в глухий кут і не можете придумати, який гарнір подати до риби – зваріть рис. Точно не прогадаєте!
35 хв4
Капоната (Caponata) – сицилійське рагу з баклажанів у кисло-солодкому соусі. Існує безліч місцевих варіацій із використанням різних інгредієнтів. Основними для капонати є баклажани
3 год 10 хв10
Салат з зелених помідорів із рисом – це чудова ідея для заготівлі на зиму. Завдяки поєднанню всіх інгредієнтів салат виходить дуже соковитим та ситним. Така заготівля може стати...
1 год 20 хв6
Овочеве рагу – сезонне блюдо, яке найкраще готувати зі свіжих овочів, тільки що зірваних з грядки, це можуть бути кабачки, помідори, болгарський перець і баклажани.
2 год 0 хв10
З настанням зими приправа “Полтавська” стає королевою нашого столу. Ми додаємо її в перші і другі страви і навіть подаємо як самостійний гарнір до риби, птиці або червоного...
20 хв1
У всіх модних і дорогих ресторанах різних країн, в меню обов’язково включений салат з руколли з помідорами. Цей класичний тандем доповнюється твердим сиром і заправляється оливковою олією.
50 хв6
Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, які є у вас під рукою. У цьому рецепті основу страви складатимуть картопля і кабачок. Таке рагу можна подати як гарнір...
30 хв4
Картопля по-селянськи – це не назва страви, а скоріше, особливий спосіб запікання в духовці, як колись запікали в печі. Запечена картопля відрізняється красивим зовнішнім виглядом
2 год 15 хв4
Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті —.
35 хв2
Дане блюдо підходить і як самостійний продукт до обіду або вечері, і як гарнір до м’яса або риби. Важливо нарізати овочі не дуже дрібно, щоб вони в процесі...
1 год 30 хв4
Готувати овочі дуже просто. Для цього рецепта вам необхідно помити овочі, нарізати їх великими шматками, приправити і відправити в духовку. Такий гарнір припаде до смаку всім гостям.
10 хв3
Для кожного поважаючого себе італійця помідори — це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожному національному блюді, від піци до лазаньї.
2 год 0 хв6
Смачна, ситна заготівля ідеально підійде в зимовий час як гарнір до м’ясних і рибних страв. Також послужить хорошою основою для супу. Досить залити баночку такого лечо бульйоном, додати.
25 хв5
Смачний, яскравий, ароматний, вітамінний салатик, який дуже легко готується. Свіжі соковиті овочі, заправлені оригінальним соусом, підійдуть як гарнір практично до будь-якого основного блюда.
1 год 5 хв2
У категорії гарнірів картопля майже не має собі рівних. Ситніше, ніж овочі, і яскравіше, ніж крупи, вона йде пліч-о-пліч зі святковими стравами. Її подають до дичини, риби, запеченої...
20 хв2
Відварна картопля — це дуже простий, швидко готується, корисний і дуже смачний гарнір. Загалом розповідати як варити картоплю майже немає що, але все ж варто відзначити кілька моментів.
15 хв5
Низькокалорійний гарнір для будь-якого м’ясної страви! Гречка в мультиварці скороварці – дуже смачна і корисна каша. Ми всі її любимо з будь-якими доповненнями.
40 хв4
Просте приготування смачного корисного гарніру. Зварити смачну розсипчасту гречку можна дуже просто. На це не буде потрібно багато часу і дій. Таку кашу можна подати як гарнір всій...
50 хв5
Існує чимало кулінарних хитрощів для тих, хто хоче приготувати розсипчастий повітряний рис. Це ідеальний гарнір практично до всього! Ми так звикли до нього в відварному вигляді, що практично.
10 хв2
Макарони у вигляді гнізд, а саме Тальятеллі, не так популярні у нас, як звичайні спагетті або локшина, але тим не менше користуються популярністю у певного кола поціновувачів цих...
Макарони ріжки часто купують і використовують для приготування гарніру багато господинь, але якщо вони куплені на вагу або на упаковці немає рецепта, як їх правильно варити, виникає проблеми.