Квасоля в пакеті

Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті — смачний, ароматний і простий гарнір. Тоді я і почала купувати суху квасолю і активно включати її в наш раціон.

Цей рецепт мені сподобався і тим, що брудного посуду після нього просто немає. Все, що вам знадобиться, — простий рукав для запікання. Квасоля в томатному соусі може бути як гарніром, так і закускою. Блюдо виглядає дуже привабливо і відразу ж звертає на себе увагу тих, хто сидить за столом. Ділюся рецептом!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 15 хвДрук
  • Залийте квасолю теплою водою і залиште мінімум на кілька годин, а краще — на ніч.
  • Злийте воду, промийте квасолю і перекладіть її в рукав для запікання.
  • Змішайте томатну пасту з цукром, сіллю, перцем і паприкою. Додайте пропущений через прес або натертий на дрібній тертці часник, воду і оливкову олію, перемішайте.
  • Приготовленої сумішшю залийте квасолю, зав’яжіть рукав. Випікайте 1,5-2 години в духовці, розігрітій до 170-180 °С.
  • Перед подачею посипте блюдо рубаною петрушкою.

Рекомендую поставити квасолю замочуватися вже сьогодні, щоб скоріше спробувати нове блюдо! Найкраще підійде біла квасоля, яка забарвиться в томатний колір. Але якщо у вас є темні бобові, можна використовувати їх. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь