Шаурма з креветками буде у вас не менш смачним варіантом цієї популярної азіатської страви, адже креветки в лаваші відмінно поєднуються з мікстом овочів, що робить закуску хрумкою та свіжою, а соуси можна приготувати різні. У цьому рецепті креветки маринуємо в соєвому соусі, обсмажуємо та беремо спеціальний соус для шаурми.
Інгредієнти
Порції: –+
- Креветки Королівські 900 гр.
- Лаваш 3 шт.
- Огірок 1 шт.
- Редиска 5 шт.
- Помідор 1 шт.
- Часник 1 зубець
- Салат Айсберг ½ шт.
- Соус соєвий 100 мл.
- Соус для шаурми 9 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Креветки заздалегідь розморозьте в природних умовах, почистіть, залийте соєвим соусом і поставте на півгодини в холодильник для маринування.
- Потім швидко обсмажте їх на розігрітій олії, а для аромату додати можна зубок часнику.
- Розгорніть листи лаваша на столі. На один край нанесіть шар соусу для шаурми та викладіть нарізку салату «Айсберг».
- Дрібно наріжте редис, огірок та помідор. Нарізку цих овочів покладіть поверх салату.
- Поверх овочів розкладіть обсмажені креветки.
- Начинку полийте соусом для шаурми.
- Акуратно та щільно сформуйте шаурму.
- На сухій сковороді-грилі підсушіть шаурму до рум’яних характерних смужок з обох боків.
Приготовану дуже смачну шаурму з креветками розкладіть по порційним тарілкам, розріжте навпіл і подайте до столу у гарячому вигляді. Смачного!