Щоб мариновані кабачки придбали яскравий смак і аромат, додайте в заготовку часник. Таке частування порадує ваших домашніх і гостей. Подавайте його в якості холодної закуски до обіднього столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2.5 кг.
- Часник 1 головка
- Кріп 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Лавровий лист 10 шт.
- Листя смородини 10 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Сіль 8 ч. л.
- Цукор-пісок 12 ч. л.
- Оцет яблучний 6% 140 мл.
- Вода 8 ст.
Кроки
- Промиваємо все необхідну зелень. Очищаємо зубчики часнику.
- Підготуємо інші спеції.
- Миємо кабачки і зрізаємо плодоніжки.
- Ділимо овочі на довгасті шматочки.
- Зелень і спеції укладаємо на дно стерилізованих банок. Слідом щільно наповнюємо тару кабачками.
- Варимо маринад. Для цього кип’ятимо воду, розчиняємо в ній сіль з цукром і вливаємо яблучний оцет.
- Заливаємо ароматною рідиною заготовки і закриваємо їх кришками. Стерилізуємо 20 хвилин у великій каструлі з киплячою водою (на дно укладаємо рушник).
- Закупорюють банки стерилізованими кришками і перевертаємо їх догори дном. Накриваємо теплим рушником. Після охолодження банки з кабачками можна забирати на зберігання. Готово!